Exit

Urbex: Berlijn

Dit was indrukwekkend… Met school hadden we een leuk uitstapje naar Berlijn. We verbleven midden in het centrum in een super leuk studenten-hotel. Van de gehele week kregen we één dag die we zelf in mochten plannen. Hierop waren wij voorbereid en hebben we de buschauffeur naar een speciaal adres laten rijden: het pretpark van Berlijn. Enkel was dit pretpark niet meer in functie omdat het verlaten was! Verloren en vergeten, op enkele bewoners na. Want er waakte en woonde nog mensen op het park.

Het is vaak een kunst om ongezien binnen te slippen. Dit was ons al gelukt, en dat met een volledige klas beeld-hongerige studenten. Samen met Bart Lijten waren wij gelukkig zo slim om ons op te splitsen. Want we kregen al snel te horen dat er veel mede klasgenoten al ontdekt waren door de terreinwachters… Op dit moment zat de gehele klas + buschauffeur op ons te wachten. Ik kan me nog goed herinneren dat ik dacht bij me zelf: “blijven jullie maar even wachten, ik maak nog enkele goeie foto’s” en ik ben blij dat ik die heb gemaakt, want deze hadden mijn mede klasgenoten namelijk niet!

Op een gegeven moment lopen we niets vermoedend langs enkele attracties, tot dat we de beveiliger met een groep mensen zien. Wij zijn direct omgedraaid en een attractie opgeklommen. Tijdens deze tocht heb ik gelukkig een moment genomen om een van de beste foto’s te schieten van deze serie, boven vanaf de attractie.

Locatie: Pretpark Berlijn

Project categories: Reportage

Close
Go top